در این نوشته به بررسی هزینه و نحوه نصب استراکچر وال هنگ و کاسه وال هنگ یا توالت فرنگی توکار میپردازیم.
توالت فرنگی توکار یا وال هنگ توالت هایی هستند که تجهیزات اصلی آنها داخل کار و قبل از کاشی کاری نصب شده و بخش بیرونی آن یعنی کاسه وال هنگ و کلیدهای آن بعد از کاشی کاری نصب میشوند. لوله کشی و نصب استراکچر وال هنگ برای نصب استاندارد وال هنگ بسیار مهم تلقی میشوند, چرا که در صورت کوچک ترین اشتباهی ممکن است کار نصب کاسه با مشکل مواجه شود.

نحوه نصب استراکچر وال هنگ
استراکچر وال هنگ یک چهار چوبی آهنی است که برای آویزان کردن کاسه به آن و قرار دادن مخزن و لوله های وال هنگ, پیش از کاشی کاری و در هنگام ساخت دیوار درون دیوار کار گذاشته میشود. از این رو اندازه و ساختار دیوار بایستی به اندازه نیاز قابل تحمل باشد. قبل از نصب استراکچر طراحی و ساخت توالت انجام شده و یک لوله فاضلاب در داخل دیوار تعبیه میشود.
با توجه مارک های متفاوت ایرانی و اروپایی تفاوتهای بعضا عمده ای در روش نصب والهنگ ها وجود دارد, ولی روند کلی نصب حدودا یکی میباشد. هر چند که آموزش نصب استراکچر وال هنگ بهتر است به صورت نظری و اجرایی تواما باشد اما استفاده از ویدیو آموزشی با ملاحظات مربوط به دفترچه راهنمای نصب شرکت سازنده هم میتواند در این راه کمک شایانی کند.
مرحله ابتدایی در نصب وال هنگ و استراکچر بررسی ضخامت و استحکام دیوار محل نصب استراکچر است. دیوارهای 20 ضخامت مقاومت کافی برای نصب استراکچر را دارند, اما اگر بدنه ضخامت 10 سانتیمتری داشته باشد, بایستی با استفاده از پیچ و یا نصب پین به بدنه؛ سقف یا دیوار و یا حتی مصالح ساختمانی استحکام دیوار و استراکچر را به اندازه کافی افزایش دهیم.
در نصب استراکچر وال هنگ با توجه به مساحت توالت و مسیر لوله فاضلاب, کار نصب را با ملاحظه شاقول و تراز کردن و ارتفاع تمام شده از کف انجام میدهیم. اکثر مارک های موجود قابلیت رگلاژ ارتفاع را داشته و در واقع کار تنظیم ارتفاع را و معیار اصلی محل نصب لوله فاضلاب وال هنگ است.
عموما بعد از اجرای لوله کشی فاضلاب , نخست منبع یا فلاش تانک توکار به روی چهارچوب فلزی نصب میشود. اغلب مخزن های وال هنگ دارای دو مکان نصب هستند که بسته به انتخاب نصاب برای محل قرار گرفتن در ارتفاع مختلف انتخاب میشوند.
چهارچوب فلزی یا استراکچر وال هنگ دارای دو پیچ تمام روزه برای اتصال به دیوار و نگه داشتن کاسه وال هنگ روی استراکچر هستند. استحکام استراکچر و ترازبندی مهم ترین مساله ایست که در این مرحله بایستی مدنظر قرار بگیرد . دیوار مورد نظر بایستی از حیث مقاومت به اندازه ای باشد که هم وزن استراکچر وال هنگ و هم وزن کاسه را موقع استفاده بتواند تحمل کند. تراز بودن دیوار و ارتفاع نصب استراکچر هم بسیار هم بوده و با توجه به لوله فاضلاب انجام میشود.
بعد از ترازسازی پیچهای استراکچر را روی دیوار نصب کرده و لوله خرطومی فاضلاب وال هنگ را به لوله فاضلاب متصل مینماییم. پایه های استراکچر قابل تنظیم ارتفاع هستند . با توجه به ضخامت دیوار مورد استفاده, ضخامت استراکچرها نیز متفاوت بوده و بین 8 تا 12 سانتیمتر متغیر میباشند.
لوله کشی وال هنگ
دقت کنید که اغلب وال هنگ ها دارای یک لوله خروجی فاضلاب سایز 90 بوده که در هنگام استراکچر بایستی این لوله های فابریک شرکت به لوله کشی نصب شوند. هرچند که لوله اصلی فاضلاب وال هنگ سایز 110 هستند با تبدیل یا مستقیما این زانویی ها به لوله کشی فاضلاب سرویس بهداشتی متصل میشوند.
در لوله کشی فاضلاب والهنگ مانند لوله کشی توالت فرنگی معمولی هیچ نوع سیفونی یا شترگلویی در مسیر لوله کشی وجود نداشته و تنها تفاوت آن با لوله کشی توالت فرنگی معمولی این است که در حین عملیات بنایی و پیش از کاشی کاری بایستی لوله فاضلاب کشیده شده و استراکچر وال هنگ نصب شود.
هزینه نصب توالت فرنگی وال هنگ
هزینه نصب توالت فرنگی وال هنگ بسته به تعداد نصب ها , نوع لوله کشی , تخریب و کنده کاری , نصب استراکچر و شرایط عمومی سرویس بهداشتی دارد. اما به صورت کلی بدون هزینه تخریب, هزینه لوله کشی و نصب استراکچر وال هنگ برای یک عدد وال هنگ تقریبا 1/5 تا 2 میلیون تومان است که هزینه نصب کاسه نیز جداگانه در حدود 700 هزار تومان میشود. در صورت افزایش تعداد وال هنگ ها این رقم تا 1 میلیون تومان کاهش پیدا میکند. اگر نصب کاسه وال هنگ به صورت تعداد باشد بین 400 تا 500 هزارتومان هزینه داشته و قیمت کنده کاری وتخریب و بازسازی لوله کشی جداگانه محاسبه میشود.
برند وال هنگ نیز در قیمت نصب استراکچر و وال هنگ موثر بوده و به عنوان مثال قیمت نصب وال هنگ فلاش تانک ایران از برندهای اروپایی کمتر است.
- ۰ ۰
- ۰ نظر